Vrijdag- en zaterdagnacht deden de politieagenten van de politiezone Geel – Laakdal – Meerhout een WODCA-actie in heel de zone. In totaal legden 374 chauffeurs een negatieve alcoholtest af.

Zes chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 137,50 euro.Acht bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Vier rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. 

Andere overtredingen
In totaal werden twee voertuigen in beslag genomen omdat de verzekering vervallen was of omdat de bestuurder geen rijbewijs had. De politieagenten stelden ook nog één proces-verbaal op voor drugsbezit, zestien processen-verbaal voor verkeersinbreuken en dertien onmiddellijke inningen. Ook werden er tien processen verbaal voor gemeentelijke administratieve sancties uitgeschreven. Eén persoon werd bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap.
 
Heel de zone
De controles vonden plaats in heel de zone. In Geel werd er gecontroleerd in de omgeving van de Kapelstraat, Tessenderloseweg, Antwerpseweg en Westerloseweg. In Laakdal kon je de agenten tegenkomen op de Oude Geelsebaan, Eindhout dorp, Meir, Nieuwe Baan en Hezemeer. In Meerhout op de Gestelsesteenweg, Kiezel, Bevrijdingslaan, Eindhoutsebaan, Molsebaan en Lil.